Ciprusolaj 10 ml cikkszáma: KTILL009

A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó, a Földközi-tenger környékén elterjedt ciprusfa (Cupressus sempervirens) pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olivazöldes színű, édeskés, fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagyámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető.A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító", bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanítófőbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Összetétel, minőség

Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki.

1.100 Ft
Please select variants first