Fodormentaolaj 10ml Cikkszám: KTILL056

A fodormenta (Mentha spicata var. crispata /Bentls./ Mansf.) a borsosmentához hasonló évelő növény, szárai és levelei azonban a borsosmentáéval ellentétben nem antociánosak (nem ibolyás színűek), hanem többnyire sötétzöldek. A virágzó föld feletti részeiből vízgőzdesztillációval előállított illóolaja színtelen, halványsárga vagy olivazöld színű, illata fűszeres-gyógynövényes, mentákra jellemző.Az olaj legfontosabb alkotórésze a konyhakömény terméseinek ízéért is felelős karvon (50-65%), ami mellett jelentősebb mennyiségben (5-25%) a limonén fordul elő. A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású. Az illóolaj elsősorban emésztésjavító és szájápolókészítmények összetevőjeként, de cellulit elleni készítmények egyik hatóanyagaként is alkalmazható. A kozmetikai iparban szappanok és kölnik illatösszetevőjeként hasznosítják.

Az illóolaj nem toxikus, nem irritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus. 
1 200 Ft
Please select variants first