VEGA KONYHA

  • GLUTÉNMENTES LEPÉNY 4 HOZZÁVALÓBÓL

  • 30dkggörög joghurt
  • 2bögregluténmentes liszt
  • 2tksütőpor
  • Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót. Kézzel jól összegyúrjuk.
  • A tésztát egy lisztellel megszórt deszkára tesszük, és 8 darabra vágjuk. Sodrófa segítségével 8 darab 20 centis lepényt formázunk. (A lepények ne legyenek 6 milliméternél vastagabbak.)
  • Előkészítünk egy tapadásmentes serpenyőt és felforrosítjuk alatta a tűzhelyet. Egyesével kisütjük a lepényeket.

  • CITROMOS-KAKAÓS TEKERCS (GLUTÉN- ÉS TEJMENTES)

  • 0.5csomélesztő
  • 1dlmandulatej
  • 25dkglisztkeverék
  • 1csomvaníliás cukor
  • 1ekcukor
  • 1dbtojás
  • 4dkg margarin
  • 0.5dbcitrom
  • margarin
  • kakaópor
  • 3cltej
  • 1dbtojássárgája
  • Az élesztőt a felfuttatjuk a tejben. A tészta hozzávalóit az élesztős tejjel együtt egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, majd 30 perig kelesztjük.
  • Kerek formára nyújtjuk, olvasztott margarinnal lekenjük, majd vastagon megszórjuk kakaó porral.
  • A tésztát 8 cikkre vágjuk és egyesével feltekerjük. Lekenjük tejes tojássárgájával a tekercseket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.